Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Történelem érettségi képes leírás - Érettségi.tlap.hu
részletek »

Történelem érettségi - Érettségi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: erettsegi.tlap.hu » Történelem érettségi
Keresés
Találatok száma - 5 db
Magyarország története

Magyarország története

46 részes ismeretterjesztő történelmi sorozat a Magyar Televíziótól. A nagyívű sorozat bemutatja Magyarország történetét a Honfoglalástól a XX. század végéig. A filmsorozat elkészítésében közreműködtek történész szakértők, a műsorvezető Nagy György. Megtekintése hasznos lehet a történelem érettségire készülőknek, különösen a lustább diákoknak, akik így szórakozva tanulhatnak.

Töri érettségi

Töri érettségi

Történelem érettségi feladatsorok és feladatok ingyen. Az OH regionális igazgatóságai által szervezett középszintű szóbeli vizsga tematikája. A kétszintű érettségi vizsga követelményeinek megfelelően - a már megírt vizsgasorok mintájára összeállított - középszintű gyakorló-feladatsorokat tartalmazó oldal, mely elősegíti a kétszintű érettségi vizsgareform óta hangsúlyossá vált kulcskompetenciák (források feldolgozása és értékelése, szaknyelv használata, tájékozódás térben és időben) fejlesztését. A részletes javítókulcs megkönnyíti mind az egyszerű, rövid, mind a szöveges, kifejtendő feladatokra adott válasz ellenőrzését, ezért nem csak iskolai, hanem otthoni felkészüléshez is ajánljuk.

Történelem anyagok

Történelem anyagok

A humán osztály elindításától folyamatosan szervezünk történelemből előkészítő foglalkozásokat, melyek segítenek a felvételire való készülésben, a logikai készség fejlesztésében, a precízebb gondolkodásmód kialakításában, egyúttal lehetőséget biztosít az iskola és a történelemtanárok megismerésére. A humán osztályba történelemből csak szóbeli felvételi vizsgát tartunk, amelynek anyaga az általános iskolai (5-8. évfolyam) kerettanterv által meghatározott követelményrendszer (tényanyag és kompetenciák egyaránt). A tanulóknak emellett aktuálpolitikai tájékozottságukról, olvasottságukról, valamint kreativitásukról kell számot adni. Kíváncsiak vagyunk önálló véleményalkotó, lényeglátó, összefüggéseket felismerő képességükre is. Irodalomból is szóbeli vizsga van a tájékoztató füzetben megjelölt témakörökből.

Történelem érettségi tételek

Történelem érettségi tételek

Történelem kidolgozott érettségi tételeket találsz az oldalon. Ha még nem kezdtétek el a felkészülést a szóbeli érettségire, pont itt az ideje! Osszátok magatoknak be, hogy mennyi tételt tanultok meg minden nap. Érdemes megkérni valakit, hogy hallgassa meg amit megtanulsz! Az oldalunkon lévő tételek az Érettségi Tételek menüben érhetőek el.

Történelem tételsor

Történelem tételsor

Történelem Tételsor : 1. Az Ókori Görögország 2. Ókori Róma 3. Társadalmi, gazdasági változások Nyugat Európában a 11-13. században 4. Géza és István Uralkodása 5. Feudalizmus hatása Magyarországon, Aranybulla mozgalmak 6. Az Anjouk uralma Magyarországon 7. Hunyadi Mátyás Uralkodása és a Humanizmus 8. A nagy Földrajzi felfedezések 9. A három részre szakadt Magyarország 10. Zrínyi Miklós politikai pályája, török ellenes tevékenységei 11. A török kiűzése Magyarországról 12. Mária Terézia és II. József uralkodása 13. A Francia forradalom és vívmányai 14. Széchényi és Kossuth politikai pályájának összehasonlítása 15. Az 1848-as forradalom és szabadságharc vívmányai 16. Az Ipari forradalmak és következményei 17. Az Olasz egység kialakulása 18. Kiegyezés és annak hatása Magyarország gazdaságára illetve politikájára 19. Az Első Világháború kialakulása, hadi események 1914-1916_ig 20. Gazdasági világválság az USA-ban 21. Nemzetközi szervezetek megalakulása

Tuti menü